Şunun için etiket arşivi: e-ticaret

2022 yılı için firmaların Bakanlıkça onaylanan e-ticaret sitelerine üyeliklerine ilişkin giderleri, dekont tarihi esas alınarak e-ticaret sitesi başına %60 oranında, yıllık 15.102 TL’ye kadar desteklenecektir.

İnternetten satışı yapılacak ürün bulmak veya ürün gamına yeni ürünler eklemek ve satışlar üzerinde olumlu etki sağlayacak ürünler bulmakta etkin ve verimli araştırma yöntemleri uygulanabilir.

Yaşayan, yaşadıkça sürekli gelişen e-ticaret pazarında, talep yaratma, firma değerlerini öne çıkarma, sadık müşteri edinme gibi tüm stratejik hedefler anca belirli analiz ve planlamalar dahilinde yapıldığında olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Süreklilik, karlılık gibi unsurların sağlanması iyi bir planlama geliştirmekle mümkündür. Rekabetin sert olduğu e-ticaret pazarında tüm kanallarda yer almak ve varlığını kuvvetli, hale getirmek şarttır. Müşteri satın alma alışkanlıkları, karar mekanizmaları, ihtiyaçlar gibi etmenler güzelce analizlenerek değişim ve gelişimlere uygun bir biçimde kullanılmalıdır.

Tüm bunların yanı sıra sektör trendlerine hâkim olmak ta büyük önem taşımaktadır. Öncelikli olarak hedef kitleye yönelik analizler sayesinde, genel amaç ve hedefleri belirlemekle birlikte uygulanacak stratejiler ortaya çıkarılmalıdır.

Pazaryerlerinin bünyelerine satıcı katarken üzerinde durulması gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Satıcı profili, çok küçük işletmeler ile büyük uluslararası şirketler arasında değişmektedir. Satıcıların potansiyellerinin belirlenmesi, hizmet kalitesi ve memnuniyet derecelerini ölçülmesi ve satış hacimlerinin analiz edilmesi gibi birçok hususta gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

Her satıcı farklı hizmet yönü, ürün gamı, kalite ve satış stratejisini bünyesinde barındırmaktadır. Bu sebeple, her satıcı farklı bir strateji ile var olmaktadır.

Pazaryerleri bünyesinde yer alacak satıcı çeşitlerini incelemek gerekirse değişik işleyişe sahip birkaç çeşit ile karşılaşmak mümkündür.

İtibar yönetimi e-ticarette aktif rol alan firmaların bilinirliklerinin ve müşteri portföylerinin artırılması yönünde önem taşımaktadır. Firmaların dolayısıyla markalarının itibar zedelenmesi yaşaması, bu satıcıların başarılarını olumsuz yönde etkileyen en önemli unsurlardan birisidir.

Satıcıların firma ve marka itibarını doğru bir şekilde yönetmesi ve koruması, Pazar içerisindeki gücünü belirler.  Rekabetin çok sıkı olduğu e-ticaret pazarında itibar yönetimini doğru ve etkin yapabilmek çok büyük önem taşımaktadır.

E-Ticaret lojistiği sadece kargo süreçlerini içeren sınırlı bir süreç olmamakla beraber sektörün neredeyse en önemli unsuru olma özelliğini taşıyan bir elemandır. E-Ticarete lojistik kapsamında bakıldığında, tedarikten depolamaya ve sevkiyat süreçlerinin tamamını kapsadığı görülmektedir.

Depo yönetimi, stok yönetimi gibi konular büyük önem taşımakta ve iyi bir disiplin programı dahilinde uygulanmaz ise kötü sonuçlar doğurabilecek unsurulardır. Lojistik anlamında firmaların uygulama ve yaklaşımları, müşteri memnuniyetini ve aslında tüm satış süreçlerini direk etkileyici olma özelliğine sahiptir.